VVGZ Samen - VrijwilligersVRIJWILLIG, MAAR NIET VRIJBLIJVEND

Binnen de club hebben we de steeds groter wordende uitdaging om de club draaiend te houden. Hiervoor hebben we jullie als vrijwilliger nodig, zowel leden, vrienden, als ouders van spelers.

We redden het helaas niet meer met vrijwilligers die zich zelf aanbieden voor taken, of functies binnen de club. Daarom willen we volgend seizoen starten met individuele verplichtingen (i.p.v. de huidige teamverplichting). Bij hockey, of tennisverenigingen is dit vaak met succes onderdeel van een clubcultuur. Een taak kan bijvoorbeeld bestaan uit: hulp bij een toernooi, clinic, activiteit, bardienst, keukendienst, als scheidsrechter van (jeugd)wedstrijden, etc.. Daarnaast zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die zich vrijwillig willen aanmelden voor structurele taken zoals bijvoorbeeld een bardienst per 3 weken, begeleiding van een team, of commissielid (bv. sponsor-, activiteiten-, PR-, jeugdcommissie).

Dit is de eerste berichtgeving over een aanstaand vrijwilligersbeleid. Hierin verwachten we van iedereen een pro-actieve houding. Dit zullen we als club vanaf begin volgend seizoen (2018-2019) introduceren.

De periode tot het einde van dit seizoen willen we benutten om iedereen uitvoerig te informeren en informatie verzamelen, zodat we vanaf 01 augustus kunnen starten met het vrijwilligersbeleid.

Spelende leden
Dit betekent dat (spelende) leden van de senioren (1e t/m 9e) en junioren (JO19, JO17 en JO15) verplicht zijn zelf in een seizoen tenminste 1 taak uit te voeren.

Ouders van pupillen
Vanaf de pupillen (JO13 t/m JO7) willen we ten minste 1 ouder/verzorger per spelend lid zich aan laten melden voor in ieder geval 1 taak (zie bovenstaand) per seizoen.

Planning
Momenteel onderzoeken we de juiste formulering van het beleid (vrijwilligersbeleid, uitgangspunten, overzicht functies en taken – met verantwoordelijke personen per commissie, afkoop- en verzuimregels, algemene spelregels, veel gestelde vragen), de wijze van verzamelen van informatie (aanmelden leden/spelers/ouders als vrijwilliger) en up-to-date houden van deze informatie met planning, opvolging, etc..

We hopen dit eind april definitief te hebben waarna we e.e.a. direct zullen communiceren. Vanaf dat moment verzoeken we iedereen de informatie (naam, e-mail, mobiel, al vrijwilliger ja/nee, voorkeur taak, etc.) op te geven.

Belangrijk is dat we door een pro-actieve houding van zowel (spelende) leden, als ouders onze mooie club allemaal op een leuke manier kunnen ervaren!

Heb je vragen/opmerkingen/suggesties? Of wil je je al als vrijwilliger aanmelden?
Mail vrijwilligers@vvgz.nl.

Namens bestuur VVGZ
Stefan de Waard


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!