Stage beroepsonderwijs

Stages beroepsonderwijs
VVGZ verzorgt al jaren (maatschappelijke) stages, waarbij leden van VVGZ hun stage bij VVGZ kunnen lopen. Vanaf 17 april 2020 is onze club door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (afgekort: SBB en voorheen bekend als Calibris), kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport, in het register als erkend leerbedrijf opgenomen. Een erkend leerbedrijf staat garant voor leermogelijkheden en deskundige begeleiding en wordt vermeld in het openbare bedrijvenregister van SBB. De erkenning van leerbedrijven ten behoeve van het verzorgen van beroepspraktijkvorming is geregeld in de Wet Educatie en Beroepsonderwijs en in de Wet op het Voortgezet Onderwijs.

 

De erkenning voor Sport & Bewegen is per 17 april 2020 2 aan onze club verleend voor de kwalificaties:
  • Coördinator sportinstructie, training en coaching (MBO niveau 4);
  • Sport- en bewegingsleider (MBO niveau 3).
Een erkend leerbedrijf richt het praktijkonderwijs in voor de hierboven genoemde opleidingen. Dit gebeurt uiteraard in samenspraak met de onderwijsinstelling en het kenniscentrum SBB, dat ons hierbij ondersteunt. Een erkend leerbedrijf biedt een leerling voldoende leermogelijkheden in de praktijk. Centraal staat dat de leerling de leerresultaten kan behalen die in het kader van de opleiding gewenst zijn. Een goed leerklimaat scheppen, dat is de uitdaging. Een goed leerbedrijf verdiept zich in de leerling en diens leerdoelen, zorgt voor een prettige werksfeer en goede faciliteiten en borgt de kwaliteit van begeleiding en beoordeling middels standaarden en procedures.

 

Naast stages in het beroepsonderwijs faciliteert VVGZ ook in de maatschappelijke stages, mochten deze van toepassing zijn. Scholieren in het voortgezet onderwijs dienen mogelijke een maatschappelijke stage lopen. Tijdens deze stage doen zij vrijwilligerswerk. Zo kunnen jongeren tijdens hun schooltijd een bijdrage leveren aan de samenleving. Belangrijke kanttekening hierin is dat de scholier lid moet zijn van VVGZ. 

 

Zoek je een stage of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de contactpersoon binnen onze club Jordy Schutte (stage@vvgz.nl).

 

Let op: ook voor stagiaires is het VOG-beleid van onze vereniging van toepassing.
sbb-beeldmerk.png
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!