• Clubtopper – vrijwilliger in the picture: Peter Struijk

  26 mei 2024 Ed Voetée
 • In deze rubriek zetten we vrijwilligers in het zonnetje. VVGZ kan niet zonder vrijwilligers. Deze vrijwilligers besteden wekelijks veel tijd aan onze mooie club. 

 • Naam? Peter Struijk
  Leeftijd? Bijna 60 jaar jong.
  Lid sinds? 2013
  Woonplaats? Zwijndrecht
  Wat is je beroep? Ik ben werkzaam bij Verkerk in de zorgtechnologie.
  Hobby's? Ik kijk graag naar een voetbalwedstrijd judo sportduiken en ik vind het leuk om een beetje te klussen.
  Hoe ben je bij VVGZ terecht gekomen? Omdat ik zelf uit Dordrecht kom en ook daar heb gevoetbald was ik niet echt bekend met verenigingen in Zwijndrecht. Toen mijn zoon Wesley ergens in 2006 wilde gaan voetballen ben ik via mijn toenmalige collega Jeroen Bezemer terechtgekomen bij VVGZ. Tijdens onze eerste stapjes op het Sportpark kwam een grote hartelijke meneer ons welkom heten. Dat bleek oer-VVGZ-er Jan-Kees den Otter te zijn. Mede door hem voelden we ons direct huis bij de Vogels.
  Heb je bij VVGZ ook gevoetbald? Als de ouder/zoon wedstrijdjes tijdens de Familie Slotdag meetellen wel anders niet.
  Sinds wanneer ben je vrijwilliger? Ik vind dat ik eigenlijk sinds 2012 vrijwilliger ben. Toen ben ik leeftijdscoördinator geworden. Daarvoor heb ik wel wat geholpen bij de thuistoernooien het verzorgen van de wastas in de periode dat Wesley in de F-jes (nu JO-08) speelde bij trainingen en bij wedstrijden.
  Wat zijn momenteel je taken als vrijwilliger? Op dit moment mag ik samen met ouders vanuit de pupillentijd van onze zonen een keer per maand de keukendienst in de kantine verzorgen. Ook mag ik periodiek bij ‘de zondagploeg’ ondersteuning bieden. Bij ‘de zondagploeg’ worden alle voorkomende klussen gezamenlijk opgepakt van het schoonmaken van de voetbalkschoenvegers tot het (weer) vastzetten van de netten in de doelen. Leuk om te vermelden is dat er in de loop der tijd veel klussen op het gebied van verduurzaming zijn uitgevoerd. Bijvoorbeeld waterbesparende kranen LED-verlichting en timers-/schakelklokken.
  Hoeveel uur kost je dat gemiddeld per week? Dat varieert per periode tussen de 2 en 5 uur per week.
  Wat vind je leuk aan het uitvoeren van je vrijwilligerstaken? Toen ikzelf nog voetbalde (bij DFC Dordrecht 1969 - 1985) was het gebruikelijk dat je als speler ‘wat’ terugdeed voor de club. Dat deed je toen met een groepje. Of het nu het verven van het clubgebouw was of training verzorgen of elftalbegeleider of scheidsrechter of kantinedienst was - ik vond dat toen al leuk en gezellig met gelijkgestemden. Dat gevoel heb ik zeker ook bij ‘de zondagploeg’. Hoe groot of hoe omvangrijk de klus ook is de bereidwilligheid is geweldig. Het is ook mooi om met vakmensen te mogen samenwerken.Tevens hoeft de club daardoor geen aannemers in te zetten en houdt VVGZ ook zelf inzicht in de onderhoudsstaat van hetgeen op het complex aanwezig is.
  Omschrijf VVGZ in 1 zin ... Komend vanuit een ander nest in Dordrecht ervaar ik VVGZ als een laagdrempelige – leuke - gezellige en warme vereniging. Op wedstrijddagen is het gezellig en tijdens de familie slotdag zijn er ook hele families met opa’s en oma’s die plezier komen beleven. Dat zegt ook wel wat over de club! Het is wel iets meer dan 1 zin geworden 😊….
  Welke clubtopper vind je dat we de volgende keer aan het woord mogen laten? Er zijn gelukkig best wel veel mensen die zich op de een of andere wijze willen inzetten voor de club. En ja er zijn nooit genoeg vrijwilligers natuurlijk. Het is dus niet zo eenvoudig kiezen als het in eerste instantie lijkt. Mijn keuze wordt dan Marco Rietveld. Hij zet zich seizoen na seizoen meerdere keren in de week in voor de jeugd: geweldig!
 • Meer informatie, of vrijwilliger worden bij VVGZ? Kijk op vvgz.nl/vrijwilligers,
  of mail vrijwilligers@vvgz.nl.