• Ook voor de spelers van JO9-2 is het weer toernooientijd. Na het thuistoernooi op Tweede Paasdag en het toernooi op Hemelvaartsdag bij Pelikaan, was het team afgelopen zaterdag te gast bij vv Strijen. De jonge Vogels behaalden op het Gemeentelijk Sportpark in Strijen heel knap de finale, die helaas na strafschoppen verloren ging. 

    Het spelen van een finale past overigens goed bij het fraaie slot van het seizoen van JO9-2. Tijdens het laatste competitieblok werden namelijk alle wedstrijden gewonnen, met een dikverdiende 7-6 overwinning op ASWH als mooi slotakkoord. 

    Even terug naar Strijen. De eerste wedstrijd tegen DFC JO9-2 leken we nog niet scherp genoeg (1-2 verlies), maar de knappe winstpartij tegen Strijen JO9-3 (1-0) leverde uiteindelijk de tweede plaats in de poule op. In de halve finale mochten we het opnemen tegen Rhoon JO9-2, dat in hun poule ongeslagen als eerste was geƫindigd. Ongeslagen of niet, vol zelfvertrouwen begonnen we aan de wedstrijd. Het leverde ons een snelle 1-0 voorsprong op, die we uiteindelijk niet meer uit handen gaven. Na het laatste fluitsignaal waren alle spelers door het dolle: een toernooi spelen is al enorm leuk, maar de finale van dat toernooi spelen is natuurlijk nog veel leuker.

    We speelden die finale tegen Smitshoek JO9-6, het team dat in de andere halve finale onze eerdere opponent DFC versloeg. En ook deze wedstrijd begonnen we sterk. Er kwamen mogelijkheden om de score te openen, maar de keeper van Smitshoek wist zijn doel schoon te houden. Omdat wij de kansen niet verzilverden en Smitshoek ook niet tot scoren kwam, eindigde de finale zoals die begon: 0-0. Een strafschoppenserie moest de beslissing brengen. En omdat Smitshoek in die serie vaker het net vond dan wij, gingen de Barendrechters er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor. Een ontzettend leuk toernooi voor JO9-2 kwam daarmee tot een einde. Nadat de beker voor de 2e plaats in ontvangst genomen was, keerden we met een trots gevoel huiswaarts.

    Op 15 juni sluit JO9-2 de reeks toernooien af bij DSO in Zoetermeer. Daar treden we onder meer aan tegen Leidschenveen, Be-Fair en DSO zelf.

  • Michel de Waard