• Remco Wuister beslist Zwijndrechtse derby met hattrick 

  Afgelopen zaterdag 25 november stond – nog voor de winterstop – alweer de tweede derby op het programma. Bij het opkomen van het veld leek het dan ook net alsof de Klassieker werd gespeeld op het Noordpark, waar de altijd enthousiaste aanhang van de Vogels zich nog vóórdat de wedstrijd was begonnen zich weer van hun beste kant lieten zien met een heuse confettiregen.

  Voor VVGZ was de derby een prima mogelijkheid om het dal uit te klimmen en weer een stijgende lijn in te zetten, want van de laatste 4 competitiewedstrijden werden er drie verloren en één gelijk gespeeld. Dat de Vogels er klaar voor waren, bleek uit het feit dat spits Remco Wuister al na 30 seconden de bal in het net van de Peli’s wist te leggen, 1-0. Aan het einde van de eerste helft, waar het veld steeds zwaarder werd om op te spelen vanwege de vele regenval de afgelopen tijd, was het diezelfde Wuister die kon zorgen voor een 2-0 op het scorebord tijdens de verdiende theepauze.

  Heel even dacht Pelikaan dat ze terugkwamen in de wedstrijd met een aansluitingstreffer van Cees Groeneveld, maar deze goal werd afgekeurd door de waarnemende arbiter. Desondanks kreeg Pelikaan hier-en-daar ook wat kansen, maar werden deze verder niet benut. Aan het einde van de tweede helft kon Remco zijn derde goal maken, wat betekende dat de spits de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen.

  De supporters mogen trots wezen dat de Vogels hún cluppie hebben getrakteerd op een tweede derbywinst binnen een half jaar. In ieder geval tot 20 april 2024 zal VVGZ de beste club van Zwijndrecht zijn, een titel die over twee wedstrijden terecht is geprolongeerd. Hup Vogels!

  Nick Schildkamp

 • Klik op onderstaande afbeelding om het fotoalbum van Winsser Visuals (Shane Winsser) te bekijken.
 • Klik op onderstaande afbeelding om het fotoalbum van Ed Voetée te bekijken