• Glow in the Dark voetbaltoernooi groot succes!

  11 feb 2024 Ed Voetée
 • Afgelopen vrijdagavond 9 februari was het zover het Glow in the Dark voetbaltoernooi voor de JO11 t/m JO en MO13 bij VVGZ. Het zou in november eigenlijk al zijn maar helaas toen door het slechte weer moest het worden afgelast. Aan het begin van de week zagen de voorspellingen er nog niet best uit maar gelukkig was het prima voetbalweer en konden de kinderen lekker ballen. Er waren rond de 60 aanmeldingen op het laatste moment moesten er door afmeldingen nog wel wat wijzigingen worden aangebracht. Maar gelukkig konden alle 10 de teams alsnog starten. In de kantine werden door de wedstrijdbegeleider Kay de regels uitgelegd aan de teams en begeleiders. En toen kon het toernooi beginnen.

 • Er waren twee met led verlichte velden geconstrueerd op het VLS court en 2 poules met elk 5 teams startten tegen elkaar. De wedstrijden duurden 8 minuten en tussendoor moesten de hesjes met de lampjes steeds gewisseld worden. In het begin was het even wennen maar al snel liep het wisselen van de hesjes redelijk soepel. Omdat de velden nu niet zo groot waren als sommigen gewend zijn vlogen de ballen regelmatig over de hekken in de sloot of op het gras aan de dijkkant. Met de hulp van ouders en kinderen werden de ballen eruit gevist en kon er door gevoetbald worden. Er werd hard gestreden door de teams onderling met gelijke spelen of winstpartijen met veel doelpunten verschil. Uiteindelijk gingen de nummers 1 en de nummers 2 van iedere poule de finale in. Voor plek 1 t/m 4. De finale tussen de nummers 1 was tussen Bayern München en Barcelona. Na de reguliere 8 minuten kwam stond het gelijk en toen kwam er dus een verlenging. In de verlenging scoorde Bayern de winnende goal en zo wonnen zij de finale.  Liverpool en Manchester United streden tegen elkaar om de 3e plek en uiteindelijk ging Manchester United met de winst voor de 3e plek vandoor.
  Voor alle kinderen en begeleiders was er een medaille. En voor het winnende team bestaande uit Mattias, Ryan, Sven Jofairo, Samir en coach Saber was er een mooie beker.

   

 • Wij kijken vanuit de AC terug op een zeer geslaagde activiteit met (bijna) allemaal blije kinderen. We hebben uit het toernooi zeker ook aandachtspunten gehaald zodat het de volgende keer nog beter kan verlopen.

  Wij willen alle begeleiders en spelers bedanken voor hun inzet en tot de volgende activiteit!
  De activiteitencommissie