• Het seizoen van JO9-2

   

  Vandaag sloten we het seizoen af bij JO9-2. Helaas tegen een veel te sterke tegenstander. Hierdoor was er qua resultaat (20-1 doelpunt Milan) weinig eer te behalen, maar dat deed niks af aan het gehele seizoen.

  We zijn het seizoen gestart met 7 spelers en tijdens fase 1 kwamen daar 2 nieuwe spelers (Jaysan en Umeyr) bij. Na fase 1 was de aanwas inmiddels groot genoeg om zelfs een JO9-4 team te maken. Hierdoor konden ook Umeyr en Jaysan wekelijks wedstrijden gaan spelen.

  Helaas kwam in fase 2 Corona weer om de hoek kijken, maar we konden gelukkig wel wedstrijden blijven spelen. Jammer genoeg zonder toeschouwers, maar het was toch fijn om wekelijks met de jongens op het veld te staan. Fase 3 werd met 4 wedstrijden wat korter, maar met 8 wedstrijden in fase 4 werd dat gelukkig ook weer goed gemaakt. Hoewel de resultaten bij JO9 niet van belang zijn, werd er uiteraard altijd wel voor de winst gegaan. En dit lukte ook 6x. Zelfs twee keer met dubbele cijfers. De mooiste en beste wedstrijd van afgelopen seizoen was toch wel die tegen Heerjansdam 1 uit in fase 4. In fase 3 werd er nog met 6-2 verloren, maar in die wedstrijd liet JO9-2 zich echt als team zien met goed voetbal en een knappe 1-4 overwinning. Verder werd er ook nog 2x gelijk gespeeld en de wedstrijden die verloren gingen, waren vaak maar met een paar goals verschil. En ja...ook werd er soms (zoals vandaag) met grote cijfers verloren, maar ook dat hoort erbij en blijft het zaak om de koppies omhoog te houden en plezier te hebben in wat wel goed gaat. Tot slot nog even wat persoonlijke prestaties van dit seizoen:

  Maxim: na een paar keer heel goed te hebben gekeept heeft Maxim de smaak te pakken gekregen en was hij steeds vaker in het doel te vinden. Hij wil nu ook vaste keeper zijn. Samen met de keeperstraining die hij nu krijgt hebben wij er veel vertrouwen in dat hij zich hier verder in gaat ontwikkelen bij JO10.

  Vinny: is onze stormram achterin. Hard werken staat bij hem altijd voorop. Met iets meer rust aan de bal en goed op zijn positie blijven kan hij zeker groeien bij JO10.

  Luca: kwam aan het begin van het seizoen over van JO8-1 en had zijn plekkie binnen het team snel gevonden. De laatste weken groeit hij steeds meer als verdediger en heeft hij het plezier weer helemaal gevonden. Op naar JO10!

  Floris: kan eigenlijk op veel posities uit de voeten. Spits, buitenspeler maar ook verdedigend staat hij zijn mannetje. Met nog iets meer rust aan de bal zal hij ook bij JO10 van grote waarde zijn.

  Mio: kwam net als Luca over van JO8-1. Behendig, snel en kan zowel linksachter als linksbuiten goed uit de voeten. Met wat meer overzicht en positiespel kan hij bij JO10 zeker stappen maken.

  Ruben: Speelde dit seizoen vooral in de spits. Een positie waar hij zich duidelijk ook het prettigst voelt. Voor hem zit de groei vooral in het druk op de bal zetten en niet bang zijn voor zijn tegenstander. In combinatie met zijn inzet moet dat helemaal goed komen bij JO10.

  Milan: kwam over van JO8-3 en had even tijd nodig om te wennen aan het niveau en zijn zelfvertrouwen, maar inmiddels is hij in zijn rol als rechtsvoor gegroeid. De laatste weken weet hij ook regelmatig het doel te vinden en met deze instelling zal hij ook bij J010 stappen blijven maken.

  Quinn: kwam halverwege fase 4 over van JO9-1. Voor hem was het belangrijk om het spelplezier weer terug te vinden. Helaas raakte Quinn afgelopen week geblesseerd en miste hij de laatste wedstrijd. Jammer om het seizoen zo te eindigen, maar bij JO10 zien we hem weer terug.

  Met nog een paar trainingen, wat leuke activiteiten en de slotdag in het verschiet gaan we de JO9 fase leuk met elkaar afsluiten en kijken we al uit naar een nieuw seizoen. Op naar JO10!!

  De trainers van JO9-2
  Raymond en Lisette

rfwbs-sliderfwbs-slide