•  

   

   

   

  In memoriam.... Leen Hooghart

  Deze week kregen we het droeve bericht van overlijden van

  LEEN HOOGHART

  Leen groeide op in Heerjansdam, was een zeer verdienstelijk voetballer en speelde jarenlang in de hoofdmacht van Heerjansdam.

  Leen (staand geheel rechts) met Heerjansdam 1

  Na zijn actieve voetbalcarrière was hij 17 jaar KNVB- scheidsrechter en daarna vele jaren clubscheidsrechter bij de jeugd van VVGZ, de club waar zoon Leon en kleinzoon Tom van Oorschot ook speelden. Hij was twee jaar hulptrainer bij Heerjansdam en trainde s.c. Bakestein twee seizoenen. Tijdens het jaarlijkse JGZV- zaalvoetbaltoernooi in de kerstvakantie was Leen altijd aanwezig als scheidsrechter.

  Bij VVGZ was Leen ruim 25 jaar consul, keurde op de vroege zaterdagmorgen de velden op de Noord en trok daarna de kaplaarzen aan om de velden te voorzien van de hoekvlaggen, ballenvangers en pupillendoeltjes. Tot hoge leeftijd was hij te vinden op de Noord waar hij ondermeer trots toekeek bij kleinzoon Tom.

  Voor zijn grote inzet voor de voetbalwereld kreeg Leen een koninklijke onderscheiding: Leen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau.

  Acht weken geleden werd Leen opgenomen in Swinhove, ging zijn gezondheid snel achteruit en overleed hij op 88 – jarige leeftijd.

  Op woensdag 17 november wordt afscheid genomen van Leen in de Dorpskerk, Molenweg 8 te Heerjansdam. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op de Algemene Begraafplaats, Molenweg 20, Heerjansdam.

  We wensen Wil, Thea en Bert, Leon en Angelique, Hugolien en Walter en de kleinkinderen veel sterkte toe.

  Bestuur VVGZ