• Volgende week is het dan zover. Zaterdag 18 maart 2023 wordt het VVGZ padel- & tennistoernooi gespeeld met ruim 130 deelnemers! De locatie van het toernooi is de tennishal TopSpinPlaza op Bakestein (meer informatie zie: https://www.topspinplaza.nl/).

  Vanaf 17:00 zijn de deuren open en is iedereen al welkom. De eerste wedstrijden zullen gespeeld worden om 17:30. Elk koppel speelt in ieder geval 3 wedstrijden. In samenwerking met TopSpinPlaza is er de mogelijkheid om de poule-indeling en het speelschema in te zien voor het padeltoernooi. Dit is te vinden op de website https://www.toernooi.nl/, als u bovenaan zoekt op ‘VVGZ’ vindt u het toernooi onder de naam ‘Kampioenschap VVGZ Padel 2023’. Dit is per vandaag in te zien en werkzaam. Tijdens het toernooi kunnen ook de scores en tussenstanden in de poule tussentijds worden ingezien. 

  Het padeltoernooi is opgedeeld in 2 verschillende speelschema’s geselecteerd op speelsterkte: beginner en gevorderde. Voor beide schema’s geldt dat de poulefase wordt gevolgd door een knock-outfase (kwart-, halve- en finale). Voor de winnaars zijn er prijzen.

  Het tennistoernooi heeft geen online schema gezien het kleinere aantal deelnemers. Ook hier geldt dat de eerste wedstrijden om 17:30 aanvangen en elk koppel in ieder geval 3 wedstrijden speelt.

  Algemene informatie

  17:00 deuren open

  17:30 start eerste wedstrijden

  ±23:00 finales gespeeld

  ±01:00 einde feestavond 

  De keuken van TopSpinPlaza is geopend dus er kan in de hal een hapje gegeten worden. De keuken is geopend tot 23:30. Uiteraard is de bar ook geopend tot en met sluit.

  Er zijn voldoende padelrackets beschikbaar per baan. Er mag natuurlijk ook met eigen materiaal worden gespeeld.

  Padeltoernooi: Houd er rekening mee dat er zowel op de binnen- als buitenbanen gespeeld wordt. Voor elk koppel geldt dus dat er ook een keer buiten gespeeld wordt! Houd hier rekening mee qua kleding. 

  De puntentelling voor padel is hetzelfde als bij tennis (eerste punt 15-0, etc.). De games worden doorgeteld (dus stopt niet bij een set, 6-1 4-2 is dus 10-3). Onderling wordt van de spelers gevraagd de eigen standen bij te houden tijdens de wedstrijd. Na de wedstrijd geeft de winnaar de stand door, of degene die daartoe in de gelegenheid is (ook bij gelijkspel).

  Een wedstrijd duurt 25 minuten. Na 25 minuten vangt direct de volgende wedstrijd aan, er is dus verder geen tijd ingeroosterd om te wisselen. Zorg daarom dat u klaar staat bij de baan om snel te kunnen wisselen en op tijd te starten!

  We zijn ontzettend blij met de grote belangstelling voor het toernooi en kijken er naar uit om er een mooi toernooi en gezellige avond van te maken! De muziek zal in de loop van de avond aan gaan zodat er na de wedstrijden gefeest kan worden op de dansvloer. Uiteraard is de feestavond er voor iedereen dus ook supporters, familie & vrienden zijn van harte welkom!

  Sportieve groet,

  de organisatie