• JO11-1 ; Een team dat voetbal ademt en door weer en wind er elke training weer staat. Na jarenlang gestopt te zijn als trainer heb ik mijn plezier hier weer in terug kunnen vinden mede dankzij dit geweldige team!

  JO11-1 in Vogelvlucht

  JO11-1 had een moeizame start van het jaar. Met veel tegenstand in de hoofdklasse werd er goed voetbal geboden en heel veel strijd, helaas werd dat zelden beloond met punten. Dit team gaf nooit op en bleef er altijd voor gaan ondanks 3 moeilijke fases…

  Dan breekt de vierde en laatste fase aan…Een uitwedstrijd tegen EBOH op het hoofdveld voor de tribune, je voelde de spanning bij de jongens, behalve bij Joep en Mio. Die waren nog druk bezig met een potje tafelvoetbal in de kantine.

  JO11-1 in Vogelvlucht 1

  We begonnen de wedstrijd goed en kwamen er soms gevaarlijk uit met veel loopwerk op het middenveld van Floris van Oudshoorn en Roan met mooie dribbels, dat zijn ook de doelpuntenmakers van de 1e helft.

  Na een korte onderbreking gaan we de 2e helft op dezelfde voet verder waar onze gastspeler Tygo van JO10-1 moeiteloos meedeed en een goede assist gaf op Jack en daarna scoorde Tygo zelf nog. Zoals hij de score opende schoot Roan ook de 5-0 erin. Een groot compliment aan de achterhoede die knap de nul hield en heel de wedstrijd geen kans heeft weggegeven.

  De 2e uitwedstrijd tegen Rijsoord en dan komt al het harde werken van dit seizoen eruit, met een grote overwinning van maar liefst 14-1 en nog steeds het goede voetbal en strijd. Een wedstrijd met mooie doelpunten en Deyn die op dreef was en na de rust het net meerdere malen liet bollen!!

  Helaas in deze wedstrijd ook een flinke tegenslag; Charlie viel geblesseerd uit met een hamstringblessure. Fysiotherapeut de Vlaming heeft hem geweldig begeleid en een herstelprogramma opgesteld voor Charlie. Trainer Kay onderweg met Charlie voor medische verzorging.

  JO11-1 in Vogelvlucht 2

  Hoe Charlie dit op heeft gepakt zegt veel over hem, hij maakte zelfs twee trainingen voor de jongens om ze beter te maken.

  JO11-1 in Vogelvlucht 3

  JO11-1 in Vogelvlucht 4

  Elke training en wedstrijd is hij wezen kijken en kwam dan ook zijn oefeningen doen. Een geboren leider die altijd voorop zal lopen!

  De 3e wedstrijd thuis tegen de Alblas die ook goed presteert in de 4e fase!

  Door een doelpunt van Jack en Floris gingen we met 2-1 de rust in, waarna we na de rust door een snel tegendoelpunt en een penalty met 2-3 achter kwamen, wat een domper.

  Door hard te blijven werken met elkaar en voor elkaar scoorde Jack weer in deze belangrijke wedstrijd en bracht de score weer gelijk.

  Gastspeler Twan van JO10-1 maakte een geweldige actie en bracht Roan in stelling om de 4-3 erin te schieten. Alblas wat een goede ploeg is, maakte gelijk een verdiende uitslag. Reva van JO10-1 heeft deze wedstrijd ook meegedaan en is een verademing om naar te kijken, daar gaan we nog veel plezier van beleven in de komende jaren.

  Dan volgt de welverdiende vakantie waarin we op VVGZ het St. Ferenc jeugdtoernooi hadden, waar teams uit heel Nederland voorbij zijn gekomen, shout out naar de organisatie, dit was top geregeld!

  Door de vakantie is de wedstrijd tegen Groote Lindt verplaatst en konden de jongens nog met verschillende elftallen meedoen.

  Minikamp! En het zal je niks verbazen, iedereen was aanwezig, helaas was Floris van Oudshoorn ziek geworden en heeft dit moeten missen. Zaklopen, partijen, quiz, penalty reeks en natuurlijk het dierengeluiden spel in het Noordpark.

  Heerlijk om die gasten bezig te zien. Leuk om ouders ook betrokken te zien. Eén van de kampmoeders viel bijna flauw nadat zoon lief zijn schoenen na 24 uur een keertje uit deed. De ander besloot om wel te gaan douche om vervolgens weer hetzelfde aan te trekken. Waarop verschillende conclusies werden getrokken zoals maandag thuis douche is vroeg genoeg en de rest nam toch een bezoekje aan de kleedkamers.

  Joep won heel knap de penalty reeks en een mooi gebaar van oud keeper Gerard van der Borst die zijn keepers handschoenen aan Joep gaf.

  Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt voor +/- 140 kinderen!

  Dinsdag, twee dagen voor de belangrijke wedstrijd tegen Groote Lindt uit, is de prijs die Mio heeft gewonnen met de Bingo verzilverd.

  Onder leiding van Jaap en Pim Swank kregen ze training in de stromende regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Van tikkertje tot technische oefeningen naar afwerken, partijen en afsluiten met een penalty reeks.

  Ook Charlie, inmiddels al 6 weken bezig met zijn herstel kreeg volop aandacht en had een pittige training met sit-ups, ik doe het hem niet na

  De lach op de gezichten en het plezier dat ze uitstralen is mooi om te zien.

  Pim en Jaap vonden het geweldig om training aan jullie te geven en vinden jullie een hele leuke groep, Jaap en Pim hebben ook alle elftallen door moeten lopen en hebben het 1e gehaald. Laat hun ook een voorbeeld zijn naar de jeugd, want de jeugd is toekomst…

  JO11-1 in Vogelvlucht 5

  JO11-1 in Vogelvlucht 6

  JO11-1 in Vogelvlucht 7

  4e wedstrijd uit bij concurrent Groote Lindt. Na een warming-up geleid door Charlie.

  Voor de wedstrijd nog even afronden totdat alle ballen in de sloot lagen en toen konden aan de wedstrijd beginnen. VVGZ was be bovenliggende partij en kreeg de betere kansen in het eerste blokje en zoals wel vaker in het voetbal als je hem zelf niet maakt krijg je hem tegen. 1-0 achter door een harde pegel in de hoek, onhoudbaar voor Joep.

  Tweede blokje blijven de kansen komen, Mikah met een hard schot dat werd geblokt. Roan nog met een schot op de lat waar hij eerder ook al de paal had geraakt.toch kwam er loon na het harde werken en door een goal van Jack gaan we de rust in.

  Derde blokje en de kansen bleven elkaar maar opvolgen, Roan 1 op 1 op de keeper af, Deyn van dichtbij, Floris en Jack met schoten en iedereen werkte keihard om een doelpunt te maken, maar ook iedereen verdedigde mee. Mooi om te zien dat we als team samenspelen.

  Het vierde en laatste blokje van de wedstrijd en kansen over en weer en als je denk dat die goal niet meer gaat vallen, een hard schot van Mikah 1-2 voor met nog een paar minuten te gaan. Spanning stijgt Groote Lindt gaat alles of niets spelen en hun krijgen ook een paar grote kansen, en VVGZ kwam er op de counter een paar keer gevaarlijk uit. Diep in blessuretijd scoort Groote Lindt de gelijkmaker tegen de verhoudingen in. Teleurstelling is te zien bij de jongens, maar ik kan alleen maar trots zijn. Zoveel strijd en passie en vooral het samenspel met en zonder bal. Hoofd omhoog borst vooruit zoals trainer Kay ook zal zeggen.

  5e en laatste wedstrijd thuis tegen RCD, waar de aanvoerdersband na 3 maanden afwezigheid opeens terug in de tas zat. Deyn gekozen door Charlie als Stand-in deed hem met trots om.

  Vlak voor de wedstrijd nog een peptalk van Dimitri Hooftman trainer van het 1e van VVGZ, typisch VVGZ waar je de betrokkenheid van alle lagen in de club voelt.  Dimitri was verbaasd dat hij door iedereen werd herkend.

  JO11-1 in Vogelvlucht 8

  JO11-1 in Vogelvlucht 9

  We begonnen goed aan de wedstrijd en er werd leuk gevoetbald, wat resulteerde in een prachtige volley door Tygo over de keeper in kruising.

  Lang konden we er niet van genieten, want al snel viel de 1-1.

  Coach Dimitri sprak ook de jongens toe om te blijven samen spelen en gaf nog een paar tips mee.

  Wedstrijd bleef gelijk opgaan en plots ging Jack door zijn enkel dat zag er lelijk uit, gelukkig speelde Quinn op het veld ernaast en kwam ons helpen, en begon sterk met twee steekpaasjes die net werden onderschept.

  Jack kwam zich weer melden om de strijd aan te gaan voor de laatste 15 minuten.

  Kleine kansjes volgden over en weer, waar Floris den Haak een geweldige wedstrijd speelde, niemand kwam er bij hem langs.

  Eindstand 1-1

  Ongeslagen in fase 4 wat een prachtig resultaat is met ook nog de meeste doelpunten voor en de minste doelpunten tegen…


  JO11

  Joep; geweldige keeper die tevens ook heel goed kan voetballen. Een zekerheid tussen de palen en heeft veel doelpunten tegen gehouden. Joep zou zich in wedstrijden meer van zich moeten laten horen.

  JO11-1 in Vogelvlucht 10

  Mio; goedlachse linksachter, altijd fel in zijn duels en komt mee op als het kan. Zoals vele linkspoten heeft Mio ook een goed schot en kapt af en toe zijn mannetje uit. Mio ziet het spel goed en heeft dan ook vaak input aan voor de trainers. Het rechterbeen zit nog wel wat verbetering in.

  JO11-1 in Vogelvlucht 11

  Mikah; rechtsachter met enorm veel potentie en als hij zijn zinnen erop zet is hij niet te stoppen. Elke wedstrijd doet Mikah wel een Zidane actie. Goede actie in huis en eenmaal aan de bal moeilijk ervan af te krijgen. Tevens ook zijn valkuil dat hij soms vergeet samen te spelen.

  JO11-1 in Vogelvlucht 12

  Floris den Haak; rechterflank, zowel voorin als achterin inzetbaar, een stille kracht die je zelden hoort maar altijd doet wat het elftal van hem vraagt en dit met 100% inzet. Floris zijn rechter is prima, maar zijn linkerbeen zal hij aan moeten werken.

  JO11-1 in Vogelvlucht 13

  Floris van Oudshoorn; middenvelder met overzicht, groot loopvermogen en op meerdere plekken inzetbaar, maar centraal op het middenveld voelt hij zich als een vis in het water. Floris kan nog groeien in zijn fysiek want dat heeft hij en zal hij moeten leren gebruiken.

  JO11-1 in Vogelvlucht 14

  Deyn; alleskunner, van linksachter naar het middenveld tot rechts voorin. Overal inzetbaar. Mooie traptechniek met zijn linkerbeen, ala Arjan Robben schoot Deyn ze van rechtsbuiten naar binnen komend in de verre hoek. Omschakeling is nog wel iets te winnen, vaak gaat eerst het kopje naar beneden. Kop op en even de knop om, je kan het !

  JO11-1 in Vogelvlucht 15

  Jack; spits en scherpschutter van beroep, weet vaak het net te vinden met zijn rechterbeen en kan ook goed koppen. Jack is gegroeid en is steeds meer met het spel betrokken ook in verdedigend opzicht staat hij zijn mannetje! Jack zal nog balvaster moeten worden zodat de rest van het team kan aansluiten en dan kan hij hartstikke goed, nu alleen dan doen.

  JO11-1 in Vogelvlucht 16

  Roan; linksbuiten die een geweldige dribbel in huis heeft en heerlijk kan kappen en draaien als tegenstander zou je er gek van worden. Roan is een typische buitenspeler die aan beiden kanten er voorbij kan gaan en dan nog overcapaciteit heeft om een assist te geven of zelf de keeper te passeren. Voor zulke spelers kom je graag naar het Noordpark. Roan zal fysiek nog wat sterker moeten worden en dan kunnen we nog lang van hem genieten.

  JO11-1 in Vogelvlucht 17

  Charlie: centraal achterin en een voorbeeld voor iedereen. Met Charlie achterin weet je dat de verdediging goed staat, linkspootje met een goede lange bal. Charlie is ook heel erg snel. Naast zijn voetbalkwaliteiten die enorm zijn gegroeid. Is hij ook opgestaan als leider van het team, met inzet, instelling en er altijd staan ondanks dat hij zelf niet spelen. Charlie gaat het heel ver schoppen daar ben ik heilig van overtuigd. Enige advies, blijf rustig aan de bal en zoek soms de simpele oplossing.

  JO11-1 in Vogelvlucht 18

  Wouter, Niek & Kay, jullie ook bedankt voor de trainingen en begeleiding

  En natuurlijk dank aan onze trouwe supporters en fotograaf

  Ik wens jullie allemaal succes en veel plezier volgend seizoen

  Erik Zwaan