• Waar JO9-2 het vorige kalenderjaar afsloot met een 9-1 verlies bij Wieldrecht, rekende het team afgelopen zaterdag in de laatste wedstrijd van fase 3 met dezelfde cijfers af met Heerjansdam. 

    De overtuigende zege past helemaal bij de ontwikkeling, die de jonge Vogels de laatste weken doormaken. De eerste twee competitiewedstrijden van 2024 (tegen ASWH en Groote Lindt) trokken ze nog aan het kortste eind, maar de vijf daaropvolgende wedstrijden werden gewonnen. En ook al weet je dat plezier belangrijker is dan resultaat, je merkt gewoon aan de kinderen dat het een het ander versterkt. Natuurlijk hebben ze ook heel veel lol als ze minder doelpunten maken dan de tegenstander. Daar twijfel ik, zeker bij JO9-2, geen moment aan. Toch is het leuk om te zien wat het doet met een team als ze een paar keer op rij weten te winnen. En dat winnen, dat deden ze ook nog eens geregeld met leuk voetbal.

    De bal rustig rondspelen, bewust een teamgenootje aanspelen wanneer hij of zij vrijloopt, een mooie voorzet geven of feilloos afwerken. We oefenen het vaak genoeg tijdens de trainingen. En dan is het voor de begeleiders en vooral voor de kinderen zélf extra leuk als ze het in de wedstrijden ook op die manier doen. 

    De succesreeks begon in februari met een mooie thuiszege op Alblasserdam (7-4). De afwezigheid van ondergetekende zorgde ervoor dat Hidde een succesformule kon bedenken om de eerste overwinning van 2024 binnen te slepen. En de weken daarna had JO9-2 duidelijk de smaak te pakken. Er volgden winstpartijen tegen IFC (8-1), Pelikaan (12-0), De Alblas (9-5) en Heerjansdam (9-1).

    De wedstrijden voor het volgende blok zijn intussen weer ingepland. Op zaterdag 6 april starten we met een uitwedstrijd tegen Groote Lindt. Maar eerst het thuistoernooi op Tweede Paasdag. En daar heeft JO9-2 heel veel zin in.

    Michel de Waard