• Het VLS-court ligt er nog heel even uit voor onderhoud. Begin december zal de jongste jeugd er weer op schitteren. Maar tot die tijd is het nog even behelpen. Waar er voor de trainingen meestal wel een plekje benut kan worden op een ander veld, konden de afgelopen weken helaas niet alle wedstrijden gespeeld worden. Zo gingen er voor JO9-2 in drie weken tijd twee wedstrijden niet door, waaronder de derby tegen Pelikaan van afgelopen zaterdag. Toch gingen er spelers van JO9-2 zaterdag het veld op. 

    Het Sophiapark in Hendrik-Ido-Ambacht, zaterdagmorgen rond 08.15 uur. De dauw ligt nog op het gras. Een zwanenfamilie steekt al waggelend het voetpad over, terwijl iets verderop de eerste marktkramen opgebouwd worden. Op het sportveld zien we een voetballertje in VVGZ-tenue. Een clubgenootje springt net van de baggagedrager om ook het veld op te rennen.

    Vandaag even geen wit-zwart of rood-zwart in De Volgerlanden, maar het rood-blauw van VVGZ. Het zijn spelers van ons JO9-2, die zich niet laten tegenhouden door een afgelasting. De teleurstelling was groot toen ze hoorden dat ze niet tegen de Pelies konden aantreden. Al snel werd er in de team-app geopperd om toch iets te doen. De meeste kinderen zaten immers al in VVGZ-tenue te wachten.

    Uiteindelijk trof een aantal kinderen elkaar dus op het sportveld in het Sophiapark. Terwijl de ouders aan de zijkant een kop koffie en thee dronken, deden de spelers van JO9-2 wat ze elke week zo graag doen: voetballen. Vorige week deden ze dat nog in Kinderdijk, tegen de lokale trots De Zwerver. Wat een wedstrijd was dat zeg. Uiteindelijk werd er nipt verloren, maar met een uitslag van 9-8 was de wedstrijd van het begin tot het einde enorm spannend. De thuisploeg liep uit naar een 5-1 voorsprong, maar nog voor de rust kwam VVGZ op gelijke hoogte. De Zwerver kwam scherper uit de rust en wist de marge weer snel te vergroten. Met 9-6 vlak voor tijd leek de wedstrijd gespeeld. Toch was JO9-2 nog dicht bij een puntendeling, nadat er in korte tijd nog twee keer werd gescoord. De teleurstelling na de 9-8 was groot, maar dat was eigenlijk nergens voor nodig. JO9-2 heeft het fantastisch gedaan en maakte er samen met De Zwerver een hele leuke wedstrijd van.

    Komende zaterdag steekt JO9-2 de rivier over om aan te treden bij Papendrecht. En hopelijk kunnen we een week later onze volgende thuiswedstrijd gewoon weer op ons eigen sportpark spelen.