• Afgelopen zaterdag was voor Jochem de Waard de spannende dag aangebroken om bij de belangrijke stadsderby VVGZ - Pelikaan Pupil van de Week te zijn. Na eerst in de vroege ochtend als gastspeler bij VVGZ JO8-3 na een 1-4 achterstand toch nog een verdienstelijk 4-4 gelijkspel uit het vuur gesleept te hebben tegen FC Dordrecht Amateurs JO8-1, kwam Jochem samen met zijn ouders Michel en Marleen 's middags naar een winderig "Noordpark" en werd in de businessruimte door Rian van den Adel en ondergetekende ontvangen.

  Na de kennismaking voegde Jochem zich bij de selectie om de voorbereiding van de spelers op de wedstrijd tegen Pelikaan mee te maken en al snel voelde hij zich als een vis in het water en knoopte een praatje aan met de ervaren Tycho Los.

  Jochem de Waard was pupil van de week 3

  Hierna was het de hoogste tijd geworden om samen met het 1e elftal de warming-up te starten, waaraan Jochem vol overgave deelnam en aansluitend werd er met de wisselspelers, Thomas, Tycho, Wessel, Thom, Noah en Isaque nog een balletje getrapt en kreeg Jochem nog enkele nuttige tips om zijn technische vaardigheden te verbeteren.

  Jochem de Waard was pupil van de week 4

  Jochem de Waard was pupil van de week 5

  Jochem de Waard was pupil van de week 6

  Voor aanvang van de wedstrijd volgde Jochem samen met de grensrechters Ray van Dongen en Nico Bazen aandachtig de uitleg van voormalig oud-betaald voetbal scheidsrechter Roelof Luinge over zijn manier van het leiden van de wedstrijd.

  Jochem de Waard was pupil van de week 7

  Inmiddels was voor Jochem één van de hoogtepunten van de middag aangebroken om begeleid door vuurwerk en bengaals vuur samen met scheidsrechter Luinge, zijn assistenten en de beide elftallen het veld op te komen en de wedstrijdbal naar de middenstip te brengen en de toss te verrichten.

  Jochem de Waard was pupil van de week 8

  Jochem de Waard was pupil van de week 9

  Jochem de Waard was pupil van de week 10

  Na eerst de verdediging van Pelikaan uitgespeeld te hebben, gaf Jochem de keeper van Pelikaan met een geplaatste schuiver het nakijken.

  Jochem de Waard was pupil van de week 11

  Samen met de wisselspelers werd vanuit de dug out de spannende wedstrijd aandachtig gevolgd.

  Jochem de Waard was pupil van de week 12

  Na eerst op het veld de 4-2 overwinning op de Peli's uitbundig gevierd te hebben, werden de festiviteiten in de kleedkamer voortgezet en werd Jochem het middelpunt van het inmiddels traditionele "Shirt uit en Zwaaien".

  Na bijgekomen te zijn van het feestgedruis werd Jochem in de drukke businessruimte door Ronald Poots in het zonnetje gezet en ontving de oorkonde, het tasje met verrassingen en de favoriete bal met handtekeningen van spelers en staf en memoreerde dat Jochem ook al weer de 3e generatie uit de familie de Waard is. Naast voormalig clubtopscorer Siem de Waard droegen ook zijn zonen Michel en Stefan het VVGZ shirt en zijn thans nog als vrijwilligers bij de club betrokken.

  Jochem de Waard was pupil van de week 13

  Jochem de Waard was pupil van de week 14

  Omdat bij uitzondering dit keer was besloten, om geen Man of the Match te kiezen maar het gehele elftal tot "Squad of the Match" uit te roepen en ging Jochem op de foto met Paul Scheurwater en Mark Swank namens het gehele elftal.

  Jochem de Waard was pupil van de week 15

  Na de wedstrijd samen met zijn favoriete speler, Wouter Swart

  Jochem de Waard was pupil van de week 16

  Vanwege de 3e helft in de kantine werd het sluitstuk van deze opwindende middag besloten met het eten van de frietjes en snacks samen met de selectie in de bestuurskamer.

  Jochem de Waard was pupil van de week 17

  Jochem en zijn ouders Michel en Marleen hadden het een geweldige belevenis gevonden en genoten van de sfeer op het "Noordpark" en keerden met vele goede indrukken huiswaarts.

  PETER JAMIN