• In het weekeind van zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei is het 36ste minikamp gehouden op ons mooie Noordpark.

  De voorbereidingen zijn natuurlijk op papier al maanden van te voren gedaan, zoals een vergunning aanvragen, de tenten huren en de boodschappen en dergelijke.

  De daadwerkelijke voorbereiding is dit jaar gestart op donderdag toen de tenten voor de oudere deelnemers zijn gedaan. Op vrijdag is de grote tent door de tentenbouwer en enkele helpers opgezet, waarna de staf de tijd had om het programma op te zetten en de velden vast uit te zetten.

  Op zaterdag vanaf half 11 waren de deelnemers welkom en om 11 uur werd het kamp opgestart.

  In de middag was er een zeskamp uitgezet maar ook diverse voetbalspelletje zodat er voor elk wat wils was.

  Toen was het ook al heerlijk weer en moesten er door de kampmoeders gesmeerd worden. Het bleef helaas verplicht om de shirtjes aan te houden om eventuele verbranding van het lichaam te voorkomen.

  In de loop van de middag was de kampstaf verrast met de mededeling dat een speler van Feyenoord (en oud speler van VVGZ) het minikamp wilde komen bezoeken. Toen die er om 5 uur was, liep het hoofdveld vol met deelnemers van het kamp om toch even met hem op de foto te kunnen waar hij overigens alle tijd voor nam.

  Minikamp VVGZ in 2023 een groot succes!

  Daarna heeft hij nog een potje voetvolley mee gedaan met de oudste deelnemers van het kamp. Ook heeft hij nog even in de grote tent gekeken, waarna hij het kamp weer verliet. Bij het weggaan zei hij nog dat hij moest terugdenken aan de minikampen die hij mee gedaan had, waar hij heel fijne en goeie herinneringen aan heeft.

  Nadat de rust was teruggekeerd, was het alweer etenstijd en werd ons een lekker bord macaroni door de kampmoeders voorgeschoteld.

  Minikamp VVGZ in 2023 een groot succes! 1

  Het avondprogramma bestond uit dezelfde spellen als in de middag en voor de oudste werd nog een escape spel voorgeschoteld, maar natuurlijk was de laatste activiteit het dierengeluidenspel, wat vooral voor de allerjongste superspannend is want je loopt niet iedere dag tussen de bomen van het Noordpark in het donker. Terug in de kantine was er voor een ieder nog een boterham, waarna de jongsten naar bed moesten en de oudsten zich moesten melden op het verlichte hoofdveld. Daar werd het “glow in the dark spel” uitgelegd en toen de lichtmasten uit gingen, werd pas duidelijk wat de bedoeling was en bleek het een zeer groot succes te zijn.

  Toen moest er geslapen worden en dat is voor niet iedereen even makkelijk en sommigen gingen thuis slapen en anderen dachten heel de nacht op te blijven. Dat laatste is natuurlijk niet gelukt en das maar goed ook want de volgende dag was het ontbijt al vrij vroeg.

  Bij het ontbijt bleek dat we op die dag een jarige hadden en die werd ruimschoots toegezongen door de deelnemers van het kamp wat vanaf dit moment een rode draad gaat worden in dit betoog.

  Op zondag waren ook de zogeheten mini-pupillen uitgenodigd voor een dag om vast te kunnen proeven hoe een minikamp eruit ziet en werkt. Zij hebben ook de gewone uitgezette spellen mee gedaan maar ook het konijnenschieten en het touwtrekken was een genot om te zien.

  Na het eten gingen de rest van de deelnemers verder met hun programma voor die ochtend waarna er tussen de middag ook weer gegeten moest worden. Tijdens dit eten moesten bijna alle leiders van de deelnemers een liedje zingen van de deelnemers en dat ging de ene wat beter af als de andere.

  Na het eten weer verder met het programma waarbij er door de staf ook spelletjes met water klaar gezet waren. Dat is i.v.m. de weersomstandigheden een hele goeie zet geweest en er werd ontzettend veel gebruik van gemaakt. Ook de allerkleinsten schroomden soms niet om een nat pak te halen, maar door het zonnetje was dat ook zo weer opgedroogd.

  Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking voor de mini-pupillen en natuurlijk was er voor iedere deelnemer een mooie beker en een vaantje als aandenken. Ze gingen trots, moe en voldaan naar huis.

  Het avondeten bestond uit patat met wat lekkers, dat werd met gejuich ontvangen en er werd heel goed van gegeten. Wederom moest er door vooral de leiders liedjes gezonden worden maar de meeste liedjes werden heel hard mee gezongen.

  Direct na het eten was de strijd om de penalty-bokaal los gebarsten waarbij er drie keepers waren (Gerard, Jaap en Patrick) die de ballen tegen moesten houden en waarbij er een knock-out systeem werd aangehouden wat super spannend was.

  Minikamp VVGZ in 2023 een groot succes! 2

  Het avond programma bestond verder uit diverse verschillende onderdelen, waarbij de Bingo voor de jongsten altijd heel leuk is om te zien en mee te maken.

  De rest liep buiten spelletjes van het programma te doen, zoals Zweeds loopspel, voetbalgolf en het kluizenspel.

  Nadat het bedtijd was voor de jongste deelnemers werden de oudsten uitgenodigd voor de quiz en dat was een volgend hoogtepunt om mee te maken. Het was het idee om allerlei (maar vooral voetbalvragen) te beantwoorden maar ook om liedjes te raden, maar ook mee te zingen voor de nodige bonuspunten. Dat de buurtbewoners niet geklaagd hebben is mij een raadsel want wat was het een herrie soms, maar het leukste was toch wel de laatste vraag, waarbij het antwoord het liedje: ”shirt uit en zwaaien” was. Dit werd hartstochtelijk mee gezongen en gedaan. Nadat de winnaar bekend was en die weer waren toegezonden moest een ieder naar zijn bed en dat viel niet voor iedereen mee.

  De volgende dag was het al weer vroeg wakker worden want de grote tent zou om 09.00 uur afgebroken gaan worden en de andere tenten ook rond die tijd en dat was niet iedereen even makkelijk om rond die tijd uit je bed te moeten, maar het moest en dan kan er veel zo bleek. Ook op deze dag bleek er een jarige te zijn die ondanks de vermoeidheid van de deelnemers nog behoorlijk hard werd toegezongen.

  Na nog diverse voetbalspelletjes (waaronder voetbalgolf, partijtjes en voetvolley) was het weer tijd voor de lunch die wederom werd afgesloten met het bekende winnaarsliedje bij VVGZ (shirt uit en zwaaien) en was het wachten op de prijsuitreiking.

  Nadat Jacques de sponsoren, de leiders, de kampmoeders, de op- en/of afbouwers en alle anderen bedankt had, werd de kampstaf verrast door de kampmoeders die een kleinigheidje hadden geregeld voor de kampstaf.

  De winnaars werden bekend gemaakt en ook de winnaars van de penalty bokaal en werd het 36ste kamp afgesloten en werd een ieder uitgenodigd voor de slotdag (10 juni) of het volgend minikamp in 2024.

  Wij als kampstaf hebben dit kamp weer als een zeer fijn kamp ervaren. Natuurlijk door het mooie weer maar ook de leiders, de kampmoeders, de tenten bouwers, de sponsoren (zeker de Jumbo) en natuurlijk de kinderen zelf. Wij (van de kampstaf) hopen dat een ieder net zo genoten heeft als wij gedaan hebben, maar gezien de vele positieve reacties die we de afgelopen dagen hebben ontvangen, geloven we dat dit wel goed zit. Wij (de kampstaf) hebben het in elk gedaan heel graag georganiseerd en er enorm van genoten.

  Nogmaals dank aan een ieder die daar een bijdrage aan geleverd heeft!!!

  Namens de kampstaf
  Johan


  Voor meer foto's van het minikamp zie de volgende link met foto's van Ed Voetée: LINK