• Puntendeling voor 1e

  Voor het 1e stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Neptunus Schiebroek op het programma. Op 8 oktober wisten de Vogels op het Noordpark met 1-0 te winnen. Hierbij moet opgemerkt worden dat VVGZ na een vroege voorsprong veel tegen moest houden.

  Afgelopen zaterdag kwamen de Vogels fel uit de startblokken en dat resulteerde in twee grote kansen binnen 10 minuten. Het balbezit was voor VVGZ en de thuisploeg wilde verrassen uit de omschakeling. In de 25e minuut scoorde Remco Wuister namens Neptunus Schiebroek na een schitterend uitgevoerde counter. Ook de tweede kans (30e minuut) voor Neptunus was direct raak. Uit een hoekschop kon wederom Wuister binnen koppen bij de tweede paal. Zo stonden de Vogels na een half uur met 2-0 achter.

  In de 33e minuut slalomde Ioldi Soares door de verdediging en de aanvaller van VVGZ kon knap afronden in de verre hoek. Voor de pauze ging VVGZ nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam het ook goed weg bij een schot op de paal van Neptunus. In de rust waren de supporters van VVGZ het er over eens dat de achterstand onnodig was, maar ook groter had kunnen ziijn. Tevens was de mening dat de wedstrijd nog niet gespeeld was gelet op de kansenverhouding.

  Kort na rust was het eerst Dennis de Wit met een knappe redding die een derde treffer voor de thuisploeg voorkwam. Enkele minuten later leverde Aron Nobel een schitterende voorzet af op Serkan Tanriseven die heerlijk tegendraads binnen kopte. Zo was de stand weer gelijk.

  In de 65e minuut leek Thom Kraaijeveld te scoren. De grensrechter van de thuisploeg vlagde enkele seconden eerder niet voor een achterbal, maar deed dit wel enkele seconden na de treffer van Thom. Helaas keurde de scheidsrechter de treffer alsnog af. Terwijl de Vogels het doelpunt nog vierden, stond de scheidsrechter toe dat de achterbal direct werd genomen, waarbij uit deze aanval Neptunus bijna scoorde.

  In de 77e minuut kwamen de Vogels toch op voorsprong via Jaap Swank (filmpje). Hierop ontstond een rommelige fase, waarbij Neptunus in de 85e minuut een strafschop kreeg. Uw verslaggever stond te ver om te kunnen oordelen of deze penalty terecht was, maar duidelijk was dat de spelers in het rood/blauw het niet eens waren met de beslissing van de scheidsrechter. De strafschop werd benut door Balrak.

  In de blessuretijd nog een opvallend moment toen Soares vrij voor de keeper, met een verdediger in zijn rug, kon schieten, maar naar de grond ging. De Zwijndrechters smeekten om een strafschop, maar kregen die niet. Zo eindigde de, voor de neutrale kijkers, vermakelijke wedstrijd in een gelijkspel, maar voelden VVGZ zich wat te kort gedaan door een aantal beslissingen van de leidsman.

  Neptunus Schiebroek 1 - VVGZ 1 (3-3)