• Oranje Wit maatje te groot voor JO10-3

  Een weekje later dan gepland kon JO10-3 starten aan fase 3. Helaas werd de thuiswedstrijd vorige week afgelast, maar vandaag mochten we dan echt beginnen.

  Tegenstander Oranje Wit kende we al van fase 2. Toen mochten we tegen team 6 en vandaag was het team 5.

  In deze fase hebben we een nieuwe speler erbij (Yahya) en hij maakte vandaag zijn debuut. Helaas ook (te) veel afmeldingen, maar gelukkig was Zoey bereid om na haar wedstrijd van de meiden direct door te komen naar Dordrecht. Wat een spirit!! Hierdoor konden we toch nog met 1 wissel spelen.

  Zoals de titel al aangeeft, was Oranje Wit een maatje te groot (zowel fysiek als qua eindstand) voor ons. Toch deed JO10-3 zeker in het begin voetballend niet onder, maar hun harde en zuivere afstandschoten waren echt een wapen. Keeper Joël viel daarbij echt niks kwalijk te nemen. Bij rust stond er een 6-1 stand op het scorebord. Quinn maakte het doelpunt en had ook zijn tweede kunnen maken, maar zijn penalty werd gestopt.

  Na rust brak er een hele goede fase aan van de Vogels waarbij de ene na de andere aanval tot kansen leiden. Maar...de bal wilde er niet in. Lat, paal, schot geblokt, redding keeper. Het zat niet mee. En ja...dan zakt de moed langzaam weg en zet iedereen net een stapje minder. En daar weet zo'n tegenstander wel raad mee. Na 50 minuten moesten wij de tegenstander dan ook feliciteren met de 13-1 overwinning. En toch hebben we vanaf de kant kunnen genieten van het team vandaag. De glimlach bleef aanwezig, er werd geknokt, er werd supergoed overgespeeld en kansen gecreëerd. Zeker genoeg munitie voor de komende wedstrijden 💪

  Komende zaterdag spelen we om 9.30 uur een thuiswedstrijd tegen GSC/ODS.