• Afgelopen zaterdag stond er voor het "meidenelftal" VVGZ MO13-1 waarvan, moeder Willeke mede trainster is, geen wedstrijd op het programma en kon Faya Diender in de loop van de middag als Pupil van de Week goed uitgerust samen met haar ouders Richard en Willeke door het ontvangstcomité verwelkomd worden in de businessruimte op het "Noordpark".  
  Na de ontvangst voegde de enigszins gespannen Faya zich in de kleedkamer bij het 1e elftal, waar haar een spontane begroeting wachtte, om de voorbereiding op de wedstrijd tegen Rijsoord mee te maken. Opslag waren de spanningen bij Faya verdwenen en werd zij goede maatjes met Jesse van Wingerden en Pim Swank. 
   
   

  De hoogste tijd was aangebroken om het veld op te gaan en met de spelers een stevige warming-up te starten, waaraan Faya zeer fanatiek deelnam.

   
   
   
   
  Aansluitend werd met de wisselspelers Thom Kraaijeveld, Brent  van der Hilst, Thijn Grijsen en Sofyan Baddou nog een balletje getrapt en oefeningen met de bal gedaan en kreeg Faya van het jeugdige talent Sofyan nog enkele nuttige tips om haar balvaardigheid te verbeteren.


   
   
   
   
 • Voor de wedstrijd kregen de assistenten Ray van Dongen van VVGZ en Erik Jan Groeneveld van Rijsoord van scheidsrechter Michael Vink uitleg over zijn wijze van het leiden van de wedstrijd en poseerde Faya met het arbitrale trio. 

  Voor Faya was het grote moment aangebroken om de wedstrijdbal van de sokkel te pakken en deze triomfantelijk samen met de scheidsrechter, zijn assistenten en de ploegen van VVGZ en Rijsoord naar de middenstip te brengen en samen met de aanvoerders met bravoure de tos te verrichten.

   

  Nadat de verdediging van Rijsoord uitgespeeld te hebben, legde Faya aan en gaf Rijsoord-keeper, Jesse Verveer, niet voor de laatste keer die middag het nakijken.

     Samen met de wisselspelers werd vanuit de dug-out de wedstrijd gevolgd, die uiteindelijk werd afgesloten met een enigszins geflatteerde 3 - 1 overwinning, omdat Rijsoord verzuimde voor rust de grote kansen te benutten. 

  Na afloop schalde in de kleedkamer sinds lange tijd weer ouderwets het  🎶 Shirt uit en Zwaaien 🎶  uit de speakers en was Faya met Sofyan het middelpunt. 


  Na de festiviteiten keerde Faya terug in de businessruimte en werd door spreekstalmeester Ronald Poots als Pupil van de Week gehuldigd en ontving de oorkonde, het VVGZ-tasje met verrassingen en de populaire bal met handtekeningen van spelers en staf en ging met de tot "Man of the Match" uitgeroepen  Remco Wuister en haar, door afwezigheid van Aron Nobel, reserve "Favoriete Speler" Jaap Swank, op de foto. 

   


   

   

  Als sluitstuk van de opwindende middag was het tijd geworden om samen met de selectie te smullen van de frietjes en snacks.

   

   

  Hoewel Faya opgezien had tegen deze dag, heeft zij er achteraf geweldig van genoten om Pupil van de Week geweest te zijn en ging samen met haar ouders overladen met vele fijne en mooie herinneringen huiswaarts.

  PETER JAMIN