• Na de verplichte winterstop was het afgelopen zaterdag weer tijd geworden om tijdens de eerste thuiswedstrijd tegen CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel een nieuwe Pupil van de Week in de schijnwerpers te zetten. Dit keer was Liam Paans de uitverkorene. Na eerst vroeg in de middag met zijn elftal VVGZ JO10-2, mede door een treffer van Liam in de kruising, een zwaar bevochten 4-5 overwinning uit het vuur gesleept te hebben in de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van De Alblas, meldde Liam zich met zijn ouders Mike, Samantha en zus Darshana rond de klok van 14.00 uur in de businessruimte en werd door Rian en ondergetekende welkom geheten. Na de kennismaking voegde een enigszins gespannen Liam zich in de kleedkamer bij het 1e elftal, waar hij door de spelers met een ovationeel applaus werden begroet, om de voorbereiding op de wedstrijd tegen CVV Zwervers mee te maken. Als sneeuw voor de zon waren de spanningen bij Liam verdwenen en al snel vond hij zijn plaats tussen Jaap Swank en Wouter Swart en ondertussen plaatste Jesse van Wingerden zijn handtekening op de bal voor de Pupil van de Week.

  • Inmiddels was het vanwege het frisse weer tijd geworden om met de spelers een stevige warming-up te starten en aansluitend werd met de wisselspelers Jaap Swank, Bas Kooiman, Wesley de Hoog, Wessel van de Heuvel en Jeviën Meulens nog enkele nuttige oefeningen met de bal uitgevoerd, waarbij Liam werd uitgedaagd hoeveel keer hij de bal hoog kon houden.

  • Voor Liam was het grote moment aangebroken om de wedstrijdbal van de voetbalzuil te pakken en deze triomfantelijk samen met scheidsrechter Jerry Molenaar, zijn assistenten en de beide elftallen naar de middenstip te brengen en met de aanvoerders de toss te verrichten.

  • Na eerst de verdedigers van CVV Zwervers op het verkeerde been gezet te hebben, legde Liam aan en gaf de keeper het nakijken.

  • Samen met de wisselspelers werd de dug-out opgezocht en al na 3 minuten kon er gejuicht worden, toen Serkan Tanriseven op aangeven van Aron Nobel de 1-0 op het scorebord zette.

  • Uiteindelijk eindigde de wedstrijd mede door doelpunten van Denzel Dos Santos en Wouter Swart in de door Liam juist voorspelde 3-1 overwinning en kon het feest in de kleedkamer losbarsten en klonk het 🎶 Shirt uit en Zwaaien 🎶 met Liam als middelpunt zoals gewoonlijk weer uit de boxen.

  • Terug in de businessruimte werd Liam door Ronald Poots gehuldigd als Pupil van de Week en ontving de oorkonde, het VVGZ-tasje met verrassingen en de bij iedere pupil favoriete bal met de handtekeningen van spelers en staf en ging met zijn "favoriete speler" Jaap Swank en tot de "Man of the Match" uitgeroepen Wouter Swart, die voor het eerst na zijn slepende blessure weer een gehele competitiewedstrijd in de hoofdmacht speelde, op de foto.

  • Als traditioneel sluitstuk van deze enerverende dag werd in de kantine door Liam en zus Darshana samen met de selectie aangevallen op de frietjes en snacks.

  • Liam en zijn ouders en zus hebben het gezien het ontvangen bedankje een geweldig leuke dag gevonden en zijn met prettige herinneringen naar huis gegaan.

    PETER  JAMIN