• Afgelopen zaterdag was voor Vinny Pardoel de spannende dag aangebroken om bij de belangrijke stadsderby tegen aartsrivaal Pelikaan Pupil van de Week te zijn. Ondanks dat Vinny een van de tegentreffers voor zijn rekening nam, werd in de vroege ochtenduren in de thuiswedstrijd met zijn elftal VVGZ JO11-3 toch een 3-6 nederlaag geleden tegen het sterkere DFC JO11-1. Na de nederlaag verwerkt te hebben, kwam Vinny 's middags met zijn ouders Ronnie en Marieke naar een nat sportpark "De Noord" en werd in de businessruimte ontvangen. Na de verwelkoming voegde Vinny zich in de kleedkamer bij het 1e elftal, waar hij met applaus werd begroet, om de voorbereiding van de spelers op de wedstrijd tegen Pelikaan mee te maken.

  Zo te zien hadden Vinny en Remco Wuister alle vertrouwen in de goede afloop en waren zich nog niet bewust van de heldenrol, die Remco die middag zou gaan vervullen.

 • Inmiddels was het vanwege het kille weer tijd geworden om met de spelers een stevige warming-up te starten en aansluitend werd met de wisselspelers Aron Nobel, Wesley de Hoog, Denzel dos Santos en Niek Parser nog enkele nuttige oefeningen met de bal uitgevoerd, waarbij Vinny werd uitgedaagd hoeveel keer hij de bal hoog kon houden.

 • Voor aanvang van de wedstrijd volgde Vinny samen met de beide grensrechters van VVGZ en Pelikaan vol aandacht de uitleg van scheidsrechter Wouter Velings over zijn manier van het leiden van de wedstrijd.

 • Het grote moment was voor Vinny aangebroken om begeleid door vuurwerk en confetti kanonnen vanuit het park samen met de scheidsrechter, zijn assistenten en de beide elftallen de door de vele regen zompige grasmat te betreden en de wedstrijdbal naar de middenstip te brengen en de toss te verrichten.

  Tevens waren er junioren aanwezig, die het VVGZ-spandoek omhoog hielden.

 • Na eerst de verdedigers van Pelikaan uitgespeeld te hebben, gaf Vinny keeper Lucas Francissen met een geplaatst schot via de binnenkant van de paal het nakijken.

 • Vanwege het barre weer werd snel de beschutting van de dug-out opgezocht en kon samen met de wisselspelers al binnen 1 minuut worden gejuicht na een vroege treffer van Remco Wuister, die uiteindelijk ook verantwoordelijk was voor de 2 en 3 - 0.

 • Na 5 competitiewedstrijden zonder overwinning kwam met de ruime 3 -0 zege op de Peli's een eind aan deze reeks en kon samen met Vinny het feest beginnen en schalde het 🎶 Shirt uit en Zwaaien 🎶 weer ouderwets door de kleedkamer.

 • Na bijgekomen te zijn van het feestgedruis werd Vinny in een drukke businessruimte door Ronald Poots in het middelpunt geplaatst en ontving de oorkonde, het VVGZ-tasje met verrassingen en de bij iedere pupil favoriete bal met handtekeningen van spelers en staf en ging Vinny mede door zijn hattrick met de terecht tot "Man of the Match" gekozen Remco Wuister op de foto. Helaas was zijn "favoriete speler" Wouter Swart niet aanwezig.

 • In de door de 3e helft overvolle kantine werd als sluitstuk van de opwindende middag samen met de selectie gesmuld van de frietjes en snacks.

 • Vinny en zijn ouders Ronnie en Marieke hadden het een geweldige ervaring gevonden en genoten van de sfeer op het "Noordpark" en gingen met prettige gevoelens naar huis.

  PETER JAMIN