• De Derby van Zwijndrecht

  Zaterdag 25 maart 2023 om 15:00 uur staat de Derby van Zwijndrecht weer op het programma: VVGZ - Pelikaan. Een duel tussen rood en blauw.  

  Laatste wedstrijd:
  Op zaterdag 11 maart speelden de Vogels hun laatste competitiewedstrijd. Op het Noordpark wisten VVGZ en Spirit niet te scoren. VVGZ is dit seizoen nog ongeslagen op eigen veld. De ploeg wist vijf competitiewedstrijden te winnen en driemaal werd gelijkgespeeld. De Vogels staan nu op de 6e plaats met 29 punten uit 16 wedstrijden.

  De tegenstander
  Pelikaan wist op 18 maart 2023 met 3-2 te winnen van FC Binnenmaas. De blauw/zwarten sleepten de drie punten uit het vuur via een strafschop in blessuretijd. Dit tekent ook het karakter van de ploeg. Pelikaan is bezig aan een goede serie. De ploeg wist in de laatste elf competitiewedstrijden maar liefst acht keer te winnen. Twee keer werd er gelijk gespeeld en de enige nederlaag werd geleden tegen koploper Sparta. Pelikaan staat op de 5e plaats met 30 punten uit 17 wedstrijden. Bij de tegenstander stond afgelopen zaterdag één ex-vogel in de basisopstelling: Deveney Veld.

  Historie
  Zaterdag zullen beide teams elkaar voor de elfde keer deze eeuw treffen in competitieverband. De balans van de voorgaande tien ontmoetingen is volledig in evenwicht. Viermaal was Pelikaan de sterkste, twee maal werd er gelijkgespeeld en de Vogels wonnen viermaal. Hieronder een overzicht van de vorige tien ontmoetingen:

  2012/2013:
  VVGZ-Pelikaan 2-3
  Pelikaan-VVGZ 1-0

  2013/2014:
  VVGZ-Pelikaan 0-0
  Pelikaan-VVGZ 2-2

  2014/2015: 
  Pelikaan-VVGZ 3-2
  VVGZ- Pelikaan 2-1

  2015/2016: 
  Pelikaan- VVGZ 2-3
  VVGZ – Pelikaan 4-0

  2019/2020: 
  Pelikaan – VVGZ 3-0
  Thuisduel werd niet gespeeld in verband met corona

  2022/2023: 
  Pelikaan – VVGZ 1-2

  Opvallend is bij acht edities het verschil maximaal één doelpunt was. Bij de laatste editie waren Mike Roodhorst en Paul Scheurwater de doelpuntenmakers voor VVGZ. De treffer van Scheurwater viel in blessuretijd en zorgde voor grote vreugde bij de Vogels. Sinds het seizoen 2015/2016 troffen beide ploegen elkaar nog twee keer voor de districtsbeker en beide keren wist Pelikaan op het Noordpark te winnen. Op 9 september 2017 werd in een

  doelpuntrijk duel 3-4 en op 15 september 2018 werd het 0-1 na een snelle rode kaart voor Veld (toen nog actief voor VVGZ).

  Zaterdag
  Beide ploegen zullen gebrand zijn om zaterdag een goed resultaat te halen. De tweede klasse F kent een grote subtop en beide ploegen zullen de aansluiting willen houden met de bovenste ploegen. De wedstijd begint aanstaande zaterdag om 15:00 uur en staat onder leiding van Roelof Luinge, de voormalig scheidsrechter van het betaald voetbal.

  Kom zaterdag naar het Noordpark, steun het eerste en schreeuw onze jongens naar de drie punten. En laten we er ongeacht de uitslag een mooi voetbalfeest van maken!

 • Week- en wedstrijdsponsor

 • Houtgroep van Drimmelen, uit Zwijndrecht.

  Één van onze trouwe subsponsors. Houtgroep van Drimmelen, die 20 april a.s. hun 100 jarig Jubileum vieren, zijn ook jarenlang hoofdsponsor geweest van onze club. Bij Houtgroep van Drimmelen zijn ze altijd op zoek naar nieuwe duurzame producten en innovatieve bewerkingen.

 • Balsponsor

 • Monster Staal & Buizen, uit Giessen

  Monster Staal & Buizen is een Regionaal groothandelsbedrijf in staal en aanverwante artikelen. Monster Staal & Buizen beschikt over een groot assortiment die veelal uit voorraad leverbaar is, waardoor snelle levertijden en goede prijzen kunnen worden gegarandeerd.

 • Sponsor Man van de Wedstrijd

 • The Blue Road, uit Zwijndrecht.
  Een groep van inmiddels 45 sponsors voornamelijk gerelateerd aan de scheepvaart. The Blue Road staat voor duurzaam vervoer over water. Het is het overkoepelende merk voor de binnenvaartbranche.

 • De Sponsoring van de Man van de Wedstrijd, wordt eveneens mede mogelijk gemaakt door