• Gelijkspel door twee doelpunten uit corners.

  De beide teams VVGZ 2 en Nivo Sparta 2, die tot de vijf topploegen van hun competitie behoren, schoten met het onderlinge 1-1 gelijke spel weinig op. Ze liepen weliswaar één punt in op de koploper Oranje Wit, maar staan nu op de respectievelijke 3e en 5e plaats.

  Trainer/coach Robert Schellenbach van VVGZ, die al geruime tijd zijn teamtopscorer Diego Bossers moet missen, zat vandaag niet ruim in zijn spelersselectie. Bij Nivo Sparta kende de bij de club vertrekkende trainer Rob van Loon aanmerkelijk minder spelersproblemen. Liefst drie van hun vier beste doelpuntenmakers begonnen als reservespeler.

  Hoewel VVGZ beter aan de wedstrijd begon zonder echte kansen, was de eerste echte kans in de wedstrijd voor de gasten, gelijk bij hun eerste aanval. Maar de junior keeper Tim Stolk weerhield Bram Nijhoff van een treffer. Na de eerste 20 minuten werd de wedstrijd meer in evenwicht. Doelpogingen aan de kant van VVGZ door Thom Kraaijeveld en Derek Van Drimmelen miste de juiste richting. Enkele minuten voor de rust stond dan Diego Tjin Pit Joen op de lijn goed opgesteld om een inzet van Luca Pelle na voorbereidend werk van de handige Daniel Goncalves weg te werken.
  Met de rust was dus de score dubbelblank.
   
  Ook na de rust evenwicht tussen de beide ploegen met weinig 100% doelkansen. Uit één van de corners was het op ongeveer drie kwart van de wedstrijd de opgekomen verdediger en aanvoerder Bjorn Jongste die raak kopte en Nivo Sparta aan de leiding bracht 0-1.
  Even later verzuchtte de trainer van VVGZ ,,Ik zou niet weten wie bij ons vandaag en doelpunt gaat maken``. Immers schoten van Tycho Los en Thomas Keuter waren eenvoudige prooien voor doelman Jip Rooijens. Uiteraard zette VVGZ dus wel aan om voor de gelijkmaker te zorgen. Achterin namen ze daarbij risico´s en dat leverde bijna een nieuwe tegentreffer op. Gelukkig kwam keeper Stolk als winnaar uit het één op één duel met de diep gestuurde Jop Hijzen.
  Uiteindelijk scoorde VVGZ wel en het was middenvelder Tycho Los, zijn eerste doelpunt dit seizoen, die raak kopte uit een corner en daarmee voor de eindstand zorgde.
  Dit ook omdat de in de blessuretijd door Nivo Sparta gemaakte doelpunt wegens buitenspel werd geannuleerd.

  Man van de wedstrijd was keeper Tim Stolk van VVGZ met zijn twee prima beschreven reddingen.

  Het op de derde plaats staande VVGZ 2 staat nu met evenveel wedstrijden op twee punten achterstand van koploper Oranje Wit 2, terwijl Nivo Sparta vier punten achterstand heeft, maar wel één wedstrijd meer heeft gespeeld.

  Volgende week zaterdag 20 april staan er voor beide teams weer belangrijke competitiewedstrijden op het programma. VVGZ 2 bezoekt dan plaatsgenoot Pelikaan 2. Nivo Sparta 2 ontvangt in een thuiswedstrijd de koploper Oranje Wit 2.

  VVGZ 2 – Nivo Sparta 2: 1-1
  72. 0-1 Bjorn Jongste en 84. 1-1 Tycho Los.
  Scheidsrechter T. Ermens hield zijn kaarten op zak. 
  Opm. Het vlaggen (en door de scheidsrechter consequent overnemen daarvan) voor buitenspel door de assistent van Nivo gevolgd door de assistent van VVGZ zorgde voor behoorlijk veel irritatie, maar de emoties bleven gelukkig binnen de grenzen.
   
  Spelers VVGZ 2: Tim Stolk; Noah Jamin, Jerrel vd Zeeuw©, Diego Tjin Pit Joen, Pim Swank, Tom Naaktgeboren, Owen van der Klei, Tycho Los, Dion Magermans, Thom Kraaijeveld en Derek van Drimmelen. Ingevallen: Thomas Keuter, Kevin Soares en Yanick Schippers.

  Spelers Nivo Sparta 2: Jip Rooijens; Vince van Steenis, Bjorn Jongste©, Moreno Heesbeen, Daniël Nepomuceno Goncalves, Jurre van Beurden, Jochem Roding, Jesse Poel, Dennis van Heusden, Bram Nijhoff en Luca Pelle.
  Ingevallen: Gianni Romano, Daan Idsenga, Dani Ermstrang, Tammo van Zanten, Jop Hijzen.
   
  Tekst en (enkele slechte foto´s): Cees van Heeren
  Foto´s doelpunten: fotograaf van VVGZ