• Vijfde actereenvolgende overwinning voor VVGZ 2

  Met een 3-1 thuisoverwinning op Hardinxveld 2 boekte VVGZ 2 zijn vijfde achtereenvolgende overwinning in de reserve hoofdklasse. Door deze prima reeks staat VVGZ 2 nu op de derde plaats in de rangschikking met 4 punten achterstand, maar één wedstrijd minder gespeeld, dan koploper Oranje Wit 2.
   
  Na 20 minuten spelen kwam VVGZ op een voorsprong toen het na een corner voor Hardinxveld razendsnel omschakelde en de bal bij linksbuiten Thomas Valster kwam, die nu meer naar rechts was  uitgeweken. Hij kapt zijn verdediger uit en met rechts schiet hij binnen 1-0. Feitelijk was dit het eerste echt doelschot in de wedstrijd. Zijn eerste competitiedoelpunt overigens.
  In de eerste helft was VVGZ de spelbepalende ploeg. Rechtsback Jevien Meulens had nog geen drie minuten later de tweede treffer op zijn schoen, maar aangespeeld door Jayden van Dort raakte hij de bal volkomen verkeerd.
  Nadat Robin Bezemer na een corner de bal recht in de handen van de VVGZ doelman schoot, was het vijf minuten later raak voor VVGZ 2. Na een fout in de opbouw bij Hardinxveld kon Thom Kraaijeveld vrij uithalen 2-0.
  Zo leek VVGZ op een onbezorgd ruststand af te stevenen. Echter enkele minuten voor het rustsignaal kreeg het een eerste verwittiging toen na een corner Jander Siereveld naast kopte.
  Even later was het tegendoelpunt er daadwerkelijk en het was een curieuze. De scheidsrechter had op het middenveld een overtreding gefloten tegen de boomlange Brent van der Hilst bij een kopduel met een kleinere tegenstander. Bij het teruglopen naar zijn verdediging liet de bestrafte speler weten het met de beslissing niet eens te zijn en de scheidsrechter trok vervolgens een gele kaart op zo´n 18 meter van het doel. Hierbij stak de scheidsrechter zijn hand op om te laten zien, dat het een indirecte vrije trap zou zijn. Trainer Schellenbach van VVGZ riep, dat ook enkele keren naar zijn spelers. Xander Peursem belaste zich met de vrije trap en schoot op rechtstreeks doel, waarbij via de hand van doelman Levente Kmet-Mitchell de bal tegen de touwen belandde. Dit betekende een eigen ongelukkig doelpunt van de keeper 2-1; e.e.a. ook bevestigd door de scheidsrechter.
   
  In de tweede helft  zakte VVGZ 2 steeds verder in en liet Hardinxveld voetballen of vanuit het zicht van Hardinxveld, was dit de verdienste van hun ploeg. Echt hele grote kansen kon het echter ook niet afdwingen. Aan de andere kant ontstonden ook mogelijkheden voor VVGZ in de omschakeling, die niets opleverden.
  In het slotdeel gebeurde er weer echt gevaar voor de doelen. Aanvoerder Thomas Keuter schoot een afvallende bal over het doel, Zo´n vijf minuten later viel wel de 3-1. Dit toen een voorzet van Thom Kraaijeveld door Robin Bezemer van richting werd veranderd en de bal in zijn eigen doel verdween. Het daaropvolgend slotoffensief van de gasten leverde weliswaar twee hachelijke momenten op, die beide geen doelpunt betekende. Bezemer mikte in het zijnet en ook werd nog de lat geraakt.

  Waar het elftal van Robert Schellenbach van VVGZ 2 nu meestrijd om de bovenste plaatsen, staat het team van Jop van Kooten van Hardinxveld 2 in de veilige middenmoot.

  Zeker niet onvermeld mag worden, dat teammanager Joop Bezemer van VVGZ na enkele weken afwezigheid wegens een behoorlijke medische ingreep voor het eerst weer aanwezig was. Aan de andere kant ontbrak wegens medische problemen juist de teammanager van Hardinxveld John Bot wegens medische klachten. Uiteraard wenst uw schrijver beide sympathieke mannen (verdere) goede gezondheid toe.

  Zaterdag 17 februari staan er voor beide teams weer een competitiewedstrijd op het programma. Voor VVGZ 2 opnieuw een thuiswedstrijd tegen Papendrecht 2 en voor Hardinxveld 2 een uitwedstrijd bij Baronie 2.

  VVGZ 2 – Hardinxveld 2: 3-1
  Scheidsrechter D. De Gans gaf gele kaarten aan van der Hilst (VVGZ), Bezemer en Eijkelboom (Hardinxveld).
   
  Spelers VVGZ 2: Levente Kment-Mitchell; Jevien Meulens, Brent van der Hilst, Diego Tjin Pit Joen, Pim Swank, Tom Naaktgeboren, Thomas Valster, Thomas Keuter©, Thom Kraaijeveld, Niek Parser en Jayden van Dort.
  Ingevallen: Derek van Drimmelen, Mitch Roodhorst en Yanick Schippers.

  Tekst: Cees van Heeren