• VVGZ 2 wint de beker!

  Op het fraaie sportpark Den Donk in Oisterwijk heeft VVGZ 2 de KNVB districtsbeker Zuid 1 voor reserveteams gewonnen. Dit door in de finale na verlenging met 3-2 te winnen van Brabantia 2 uit Eindhoven. Voordat deze finale gespeeld kon worden had VVGZ alle acht eerdere bekerwedstrijden dit seizoen gewonnen, waarvan in de halve finale met 1-2 bij MOC´17 2 uit Bergen op Zoom.

  * Voorsprong in eerste helft
  In de eerste helft waren de kansen weliswaar schaars, maar VVGZ had wel de meeste aanvallende intenties. De aanvalsopzet gebeurde meestal via de opkomende backs Jevien Meulens en Pim Swank. Hierbij hartstochtelijk aangemoedigd door met een megafoon uitgeruste supportersgroep, die voor een gezellige sfeer zorgden.
  De eerste kans voor de Zwijndrechtse ploeg was na ruim een kwartier spelen, toen na een voorzet van Derek van Drimmelen de bij de 2 e paal opduikende Niels de Vriend ruim naast het doel kopte. Iets over halfweg de eerste helft kwam VVGZ wel op een voorsprong. Na een vrije trap van Thomas Keuter op meer dan 30 meter van het doel, was het Niels de Vriend, die de doelman met rechts in diens korte hoek verraste 1-0. Zijn vijfde doelpunt in totaal in het bekertoernooi dit seizoen. Keeper Tomas Fernandes voorkwam met een goede voetreflex op een poging van Kersten wel nog de gelijkmaker voor de thee.

  * Voorsprong niet vast kunnen houden
  In de tweede helft wist de in de rust ingevallen Dion Magermans, om meer venijn in te brengen volgens de trainer, met een kopbal de score te verdubbelen tot 2-0. Dit terwijl VVGZ in de 2e helft onder redelijke druk stond. Daarvoor had Niek Parser, de dubbele doelpuntenmaker in de halve finale, al een keer recht in de handen van doelman Mollen gekopt. Toch was dit nog niet de beslissing, want Brabantia 2 wist in een tijdsbestek van één minuut (73e en 74e) tweemaal te scoren, eerst via Saibari en daarna via een eigen ongelukkig kopdoelpunt van Noah Jamin over zijn voor het eigen doel staande keeper heen. Dit was tevens de stand na 90 minuten, waarbij VVGZ enig geluk had gehad. Dit betekende, dat er tweemaal 15 minuten verlengd moest worden.

  * Winnend in verlenging
  Hoewel beide ploegen redelijk vermoeid waren kreeg Brabantia 2 enkele mogelijkheden op een voorsprong. Het was echter VVGZ dat scoorde. Na een voorzet van Jevien Meulens viel de bal uiteindelijk voor de voeten van aanvoerder Thomas Keuter die in de 117e minuut de bal hard en hoog binnenschoot en zo de winnende treffer maakte 3-2. Immers VVGZ overleefde het slotoffensief van Brabantia.

  * De visie van de aanvoerder
  Na afloop sprak aanvoerder en matchwinnaar Thomas Keuter de treffende woorden ,,Niet de beste wedstrijd van ons dit seizoen, maar de beker na afloop omhoog houden telt. De bal viel ineens voor mijn voeten en ik knalde hem lekker hard in het doel. In de eerste helft komen wij terecht op voorsprong, maar in de tweede helft hadden wij het moeilijker. Toch scoren wij de 2-0 echter kunnen dat niet vasthouden en na de twee snelle achtereenvolgende tegendoelpunten waren wij blij dat we de verlenging haalden. Ik vond ons in de verlenging wel iets fitter dan de tegenstander. Toevallig stond ik deze keer op de goede plek om het beslissende doelpunt, mijn eerste in de beker dit seizoen, te maken. Extra lekker om als aanvoerder ook als doelpuntenmaker en assistgever belangrijk te zijn. Kampioen worden in de competitie reserve hoofdklasse zal lastig worden met vijf punten achterstand op Oranje Wit en nog drie wedstijden te spelen. Maar als wij geen kampioen worden, dan is deze bekerwinst een prachtige beloning van het seizoen.´´ Zo Thomas tot besluit.

  *Een unieke prestatie
  Eerder ging deze beker naar Nuenen 2 (2018), Kozakken Boys 2 (2019) en Sarto 2 (2023). Daarvoor werd enkel in een viertal regiofinales gespeeld, waarbij laatstelijk in 2016 VVGZ 2 hun regiofinale verloor.
  Door deze overwinning wint de ploeg van trainer Robert Schellenbach, assistent-trainer Jeroen Kloosterman en de teammanagers Joop Bezemer en Mimoun Allali voor het eerst in de geschiedenis de KNVB districtsbeker voor reserveteams. Zij zijn de beste in het district gelegen van Zwijndrecht tot Waardenburg en van Terneuzen tot aan Rosmalen. Een schitterende en unieke prestatie van VVGZ 2! De spelers van VVGZ 2 waren in de finale: Tomas Fernandes; Jevien Meulens (120. Tristan Deckers), Diego Tjin Pit Joen (90. Yanick Schippers), Noah Jamin, Pim Swank, Niek Parser, Niels de Vriend (106. Diego Bossers), Thomas Keuter©, Thom Kraaijeveld, Thomas Valster (75. Jerrel van der Zeeuw) en Derek van Drimmelen (46. Dion Magermans).

  Tekst: Cees van Heeren

  klik op onderstaande foto voor een fotoverslag