• Tegen Groote Lindt speelden de jongens van 10-1 nog nooit in competitieverband, niet dit seizoen maar ook eerdere jaren niet. Afgelopen zaterdag stond deze derby dus voor het eerst op het programma, Groote Lindt 10-1 ontving ons op hun sportcomplex Bakestein. Na een paar moeizame weken stonden de mannen met gespannen koppies bij de start van de wedstrijd. Er was goed getraind deze week, er was maar één doel. Alles moest wijken voor de drie punten.

  Vanaf minuut één maakte VVGZ duidelijk geen cadeautjes weg te gaan geven. Keeper Joep heeft vorige week zijn eerste keeperstraining gehad en hij stond dan ook zelfverzekerd op doel en voetbalde goed mee waar mogelijk. De openingsgoal was van Charlie, een goal zoals Charlie altijd scoort: een enorme peun van afstand: 0-1! En daar bleef het niet bij, want dribbelkoning Dex nam snel daarna de 0-2 en 0-3 voor zijn rekening.

  VVGZ 10-1 - Groote Lindt 10-1 3

  Groote Lindt kwam nog terug tot 1-3, maar mede dankzij het harde werk van Floris denH wist de thuisclub dat er niet veel te halen zou zijn. Onze mannen waren gewoonweg te sterk. Het volgende kwartier pakte Floris vanO zijn moment. Met de 1-4, de 1-5 en de 1-6 scoorde Floris vanO een zuivere hattrick, en deze serie sloot hij nog af met een vlammend schot die via de paal terug het veld in ketste. Groote Lindt kwam vervolgens met een klein slotoffensief en scoorde twee keer achter elkaar: 3-6. De sterk spelende Mikah kwam na een goede combinatie met Floris vanO voor de goal te staan en twijfelde geen moment: knalhard de bal in de goal 3-7.

  Toen iedereen al aan het laatste fluitsignaal dacht gaf spits Jack nog een mooie voorzet die Deyn knap afwerkte door de bal met de borst in het doel te werken. Eindstand 3-8! Dikverdiende overwinning die 10-1 goed kon gebruiken. Volgende week alweer de laatste wedstrijd van deze eerste periode. Graag zien we weer alle support van de (groot)ouders.

  Trainer Xander namens de trotse trainers van JO10-1

  VVGZ 10-1 - Groote Lindt 10-1 2

  VVGZ 10-1 - Groote Lindt 10-1 1

  VVGZ 10-1 - Groote Lindt 10-1