• De thuiswedstrijd tegen Heerjansdam JO10-1 stond op het programma. Wij kenden de ploeg nog van vorig jaar en wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden. De boys waren in ieder geval enthousiast en wilde de lijn van de afgelopen tijd doortrekken. Heerlijk om als trainer op zo’n manier met zo’n vriendengroep in de kleedkamer te kunnen beginnen! Zeker, omdat ze ook wilden winnen voor Luca M die met koorts op bed lag.

    De start van de wedstrijd ging gelijk goed op en er waren over en weer goede acties en kleine kansjes. Door een inschattingsfoutje van Maxim lag na een corner opeens de 0-1 in het doel. Kan gebeuren, niets aan te doen en de koppies bleven gewoon omhoog. Hierdoor kwam er al snel een mooi moment. Mio verdedigde goed op links en speelde Diezel met een strakke pass aan. Diezel pakte de ruimte en haalde met een bijzonder schot uit die prachtig in de rechter kruising eindigde. 1-1!! Hierdoor kwam er nog meer geloof in henzelf en was het even Luca B time! Na twee keer goed en fel doorgaan wist hij twee keer te scoren. Hierbij werd hij bij de tweede super aangespeeld door Ruben! 3-1, lekker hoor en goed samenspel.

    Er was één spelertje bij Heerjansdam die echt gevaarlijk kon zijn en die even kort aan de aandacht ontsnapte van onze verdediging. Hij haalde verwoestend uit met een onhoudbaar schot: 3-2. Spannende, maar hele leuke wedstrijd. Met deze stand gingen wij ook de rust in. Onze kanjers gaven zelf aan dat ze voelden dat ze konden winnen en dat voelde de trainer ook😁. Vol energie gingen ze verder en dat resulteerde in een prachtig staaltje samenspel. Na heel goed uitkomen uit zijn doel voorkwam Maxim dat HD kon scoren en speelde hij de bal naar Mio. Mio pakte de ruimte langs de linkerkant en maakte een mooie rush. Hij speelde Diezel slim aan die doorstoomde naar de achterlijn en een super strakke pass voor de goal gaf. Daar stond (zoals veel op getraind) Luca B precies op de goede plek en schoot hem  strak binnen. Wat een mooie aanval en wat een afronding 4-2💪🏻💪🏻

    Heerjansdam zette nog een keer met succes aan en scoorde de 4-3. Wederom spanning, maar Maxim was goed op dreef en wist met een aantal uitstekende ingrepen en reddingen zijn doel verder schoon te houden. Hierbij werd hij heel erg goed ondersteund en geholpen door Vinny en Albert die het vuur uit hun sloffen liepen. VVGZ werd toch de bovenliggende partij en na een mooie voorzet van Ruben wist Mio wederom met een kopbal te scoren: 5-3. Hierna kwamen onze toppers niet echt meer in de problemen en stond de eindstand hiermee ook op het bord. Super gedaan jongens.

    En zeker toen na de wedstrijd het volgende opvallende feitje boven tafel kwam. Heerjansdam bleek 4 spelers in het team te hebben die te oud waren en waar dus ook geen dispensatie voor was. Winnen van een team dat vals speelt voelt toch best wel lekker😉 De middag werd afgesloten met een patatje, sinterklaasspel en cadeautjes. Ook hier allemaal lachende en vrolijke gezichten en dus ook weer succes. Op naar de volgende!

    Fijn weekend allemaal.