• Dat onze hoofdmacht een wisselvallig seizoen doormaakt, behoudens de 1e periode van de competitie, maken de afgelopen 2 wedstrijden wel weer duidelijk. Vorige week wisten de Vogels, in een doordeweekse wedstrijd op dinsdagavond, nog Yerseke te verslaan. Maar afgelopen weekend ging het opnieuw fout tegen laagvlieger FC Axel, waar een smadelijk nederlaag werd geleden. Tegen het hooggeplaatste Yerseke, die het weekend daarvoor nog knap met 4 – 1 thuis had gewonnen van Arnemuiden, ging het tot vlak na rust redelijke gemakkelijk. Toen schoot Koen Kuipers, die later tot Man van de Wedstrijd werd verkozen, namelijk de 4 – 1 op het scorebord. Maar daarna werd het nog spannend, zeker toen Mark Swank er werd uitgestuurd, waarna uit de daaropvolgende strafschop de stand op 4 – 3 werd gebracht door Yerseke. Met nog meer dan 20 minuten op de klok, streden onze Vogels zich uiteindelijk naar een verdienstelijke overwinning.

  Afgelopen weekend werd dus verloren van FC Axel. De Erpelkappers gingen er, door een 3 – 2 overwinning, met de overwinning vandoor. VVGZ startte fel en geconcentreerd met goed aanvalsspel over de vleugels en dat resulteerde al snel in een 0-1 voorsprong door een kopbal van Koen Kuipers. Hierna vergat VVGZ de voorsprong verder uit te bouwen en halverwege de 1e helft nam FC Axel het initiatief over. Omdat VVGZ te ver terug zakte en werd FC Axel uiteindelijk beloond met de gelijkmaker via een schitterende kopbal uit een corner. De rust ging in met een terechte 1-1 stand. Na de rust golfde het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. Via een terecht door de scheidsrechter toegekende en benutte strafschop nam FC Axel een 2-1 voorsprong. VVGZ knokte zich terug in de wedstrijd en kwam door de 21e seizoentreffer van Koen Kuipers op gelijke hoogte. VVGZ ging voor de winst, maar helaas viel het doelpunt aan de andere kant. VVGZ probeerde nog een gelijkspel uit het vuur te slepen , maar verder dan een wegens buitenspel afgekeurde treffer van de ingevallen Thom Kraaijeveld kwam VVGZ niet en leed hiermee een onnodige nederlaag. Na vier achtereenvolgende uitnederlagen kan ons vlaggenschip het bereiken van de nacompetitie om promotie uit zijn hoofd zetten. Zaterdag a.s. spelen we thuis tegen SSV’65, die momenteel op de 8e plaats staan met 26 punten en daarmee het rechterrijtje aanvoeren. SSV’65 doet het goed in de 3e periode van de competitie met 13 punten uit 6 wedstrijden, waarin VVGZ maar 6 punten wist te behalen. Deze reeks zullen ze zeker voort willen zetten, want mogelijk kunnen ze in deze periode nog voor een verassing zorgen. Met 2 punten verschil tussen de nummer 1 Oostkapelle/Domburg en de nummer 2 NSVV, blijft het bovenin ongemeen spannend. Met maar 6 punten voor op de nummer 13, zullen onze gasten uit Zoutelande nog wel de nodige punten moeten vergaren om het degradatiespook mis te lopen.

  Graag bedanken wij als eerste onze sponsoren die deze wedstrijd mede mogelijk hebben gemaakt:

  De wedstrijdsponsor voor deze wedstrijd is:

   

  KSO Installaties, uit Papendrecht. Één van onze nieuwe jeugdsponsors. KSO-installaties realiseert complete elektrotechnische installaties in talloze woningen en gebouwen. KSO Installaties is zeer ervaren in zowel de woningbouw als in de utiliteit. Samen met onze leveranciers en partners gaat KSO Installaties op het gebied van techniek iedere uitdaging aan.

   

   

   

  De balsponsor voor deze wedstrijd is:

  DEME Infra, uit Dordrecht.

  DEME Infra. DEME Infra is als onderdeel van de DEME groep, een gespecialiseerde aannemer die sluizen, tunnels, kademuren en zee- en binnenvaartsteigers ontwerpt en realiseert, zowel in Nederland als in West Europa.

   

  De sponsor van de man van de wedstrijd voor deze wedstrijd is:

  Storax, uit Zwijndrecht. Één van onze trouwe subsponsors. Storax is al meer dan 45 jaar een toonaangevende leverancier van aluminium producten voor de bouw en industrie en heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een allround leverancier van een compleet programma bouwspecialiteiten.


  De man van de wedstrijd wordt eveneens mogelijk gemaakt door Stones Jeans en POPpictures.

   

   

rfwbs-sliderfwbs-slide